Over ons

Over ons

Kraamzorg De 9 Maanden

Kraamzorg de 9 Maanden is opgericht in 2020. Wij, van verloskundigenpraktijk De 9 Maanden vonden dat het tijd werd
voor vernieuwing in de kraamzorg in regio Harderwijk. In onze verloskundigenpraktijk waren wij al gewend
om persoonlijke zorg te geven en we wilden onze cliënten graag een totaalpakket aan zorg aanbieden. Zodat de ene fase
naadloos doorloopt in de volgende fase. Daar past kraamzorg dan ook bij.

Ons kraambureau heeft een unieke aanpak; één kraamverzorgster in huis tijdens je hele kraamperiode.
Daarmee bieden we je rust en vertrouwen. Er is direct contact met je eigen vertrouwde verloskundige, zodat je de zorg
krijgt die je nodig hebt. Inhoudelijk maar ook qua uren.

Onze kraamverzorgsters richten zich in het bijzonder op de zorg voor moeder en baby. Daarnaast neemt de kraamverzorgster
de zorg voor de andere gezinsleden en zorg voor de dagelijkse huishouding op zich. Zo kun je samen met je gezin
optimaal genieten van de kraamtijd.

Ons team

Ons team

Marieke

Hoi ,

Mijn naam is Marieke Boonen, ik ben getrouwd met Arjan, heb een zoon van 22 en een dochter van 20.

Jaren geleden had ik de droom al om kraamverzorgende te worden en in mei 2022 is die droom werkelijkheid geworden, omdat ik toen de opleiding ben gaan volgen aan de geboorte academie in Utrecht. Tegelijkertijd mocht ik mijn kennis bij De 9 Maanden in de praktijk brengen en liep ik met mijn ervaren collega’s mee. Na een jaar mocht ik alleen aan de slag in de gezinnen. En september 2023 haalde ik mijn diploma ' Kraamverzorgende'. Het is heel bijzonder om een gezin bij te staan in een hele intieme week in hun leven en zelfs soms ook al bij de geboorte van hun kindje te mogen zijn.

Het is duidelijk dat ik mijn roeping heb gevonden, geen dag is hetzelfde en het mogen zorgen voor een pasgeborene en de groei van een gezin van zo dichtbij te mogen begeleiden maakt mij een gelukkig mens.

Daarnaast wandel ik graag , houdt van uit eten gaan en afspreken met vrienden om te borrelen en te kletsen. 

Wintersport is mijn favoriete vakantie maar een keer iets nieuws proberen sta ik ook voor open ook al is het in de zon !

Ik hoop nog vele jaren te mogen werken met het enorm leuke team van verloskundigen en kraamverzorgenden van De 9 Maanden.

Groetjes en misschien wel tot gauw !

Marieke

 

Petra

Mijn naam is Petra de Haan. Ik ben getrouwd met Joop en samen hebben wij 6 kinderen en zijn we opa en oma van 6 kleinkinderen. Wij wonen in Zeewolde. Bij alle kleinkinderen heb ik kunnen kramen, heerlijk om je eigen kinderen te verzorgen!

Hoe is het begonnen?
Ik was 16 en had me opgegeven voor de opleiding kraamverzorgster, daar werd ik jammer genoeg voor uitgeloot. Ik ben wat anders gaan doen, maar het bleef altijd kriebelen.
Toen onze jongste acht jaar oud was ben ik de opleiding voor kraamverzorgende gaan doen.
En sinds 2008 werk ik alweer in de kraamzorg.

Heerlijk vind ik het om jonge gezinnen te begeleiden en het hele gezin een beetje in de watten te leggen. En jullie op dag 8 met een gerust hart achter te laten na een week waarin ik ontspannen, rustig en doortastend voor jullie heb mogen zorgen en met jullie heb mogen leven.

Groetjes Petra.

 

Marjon

Ik ben Marjon ten Hove-Uljee nu 55 jaar en getrouwd met Herman. Wij wonen in Harderwijk en hebben samen 2 kinderen met partners en 4 prachtige kleinkinderen.

In mijn vrije tijd geniet ik van de kleinkinderen, rommel ik graag in onze tuin en geniet van alles wat groeit en bloeit! Ik ben vaak te vinden op de mooiste voetbalvereniging van de Veluwe EFC’58 in Ermelo, waar ik vrijwilliger ben, als bestuurslid kantinezaken en ook graag zelf een kantinedienst draai! Daarnaast genieten wij van de mooie reizen die we maken en hebben al vele mooie plekken op de wereld mogen bezoeken!

Ik ben al zo’n 20 jaar Kraamverzorgende en doe dit werk nog steeds met veel plezier! Eerst bij organisaties waarbij ik steeds verder weg van huis voor gezinnen mocht zorgen maar sinds 1 mei 2021 voor Kraamzorg de 9 maanden! In een fijn team zorgen in en rondom mijn woonplaats Harderwijk! Ik heb door de jaren heen al voor vele lieve gezinnetjes mogen zorgen. Het mooie van ons beroep is dat wij vaak getuige mogen zijn van de geboorte van een mooi meisje/ jongetje! En wat ik nog steeds heel mooi en bijzonder vind is het begeleiden van het gezin met hun pasgeboren kindje! De band te zien groeien tussen de ouders met hun kindje! Elke keer weer een mooie uitdaging als je op pad gestuurd wordt! Waar kom ik terecht en bij wie? Maar telkens als de voordeur open gaat voel ik me welkom in elk gezin! En…..wie weet …..gauw bij jou/jullie!

 

RowannaHi allemaal!

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen!

Mijn naam is Rowanna Winkel, ik heb 2 kinderen, een meisje van 11 en een jongen van 9. Samen met mijn gezin woon ik in Dronten.

Ik ben dit jaar gestart met de opleiding kraamverzorgende en deze opleiding volg ik via de Geboortezorg Academie in Utrecht. Ik mag bij dit fantastische bedrijf, met leuke collega's stage lopen. 

Ik heb de kraamzorg altijd al een heel fijn en dankbaar beroep gevonden. En dit is alleen maar sterker geworden toen ik mijn eigen kinderen heb mogen krijgen. En nu dat mijn eigen kinderen oud genoeg zijn heb ik deze kans aangenomen om deze opleiding te gaan volgen.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn kinderen. Ik houd ervan om heerlijk uit te waaien aan het strand. Verder wandel ik graag en lees ik veel boeken. 

Lieve groet Rowanna

 

Monica Mijn naam is Monica Wehling. Ik ben 56 jaar. Ik heb een lieve vriend, 2 kinderen en 5 kleinkinderen.

Ik ben opgegroeid in Den Haag en via allerlei omzwervingen in Ermelo terecht gekomen, waar ik met veel plezier woon. In mijn vrije tijd vind ik het gezellig om met familie en vrienden af te spreken, struin ik met mijn hond door de bossen of over het strand en vind ik het leuk om op vakantie te gaan, te lezen, puzzelen en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

In 2000 heb ik mijn opleiding tot kraamverzorgende afgerond en sindsdien bij heel veel gezinnen van allerlei nationaliteiten gekraamd. Die afwisseling vind ik heerlijk, want geen dag en geen gezin is hetzelfde. Mijn kennis delen, rust brengen in jullie gezin, jullie zelfvertrouwen geven, jullie lekker verwennen, samen obstakels overwinnen en soms ook een beetje relativeren, als het nodig is..is het leuke van mijn werk. Want na al die jaren vind ik het nog steeds het mooiste beroep dat er is.

Het blijft bijzonder om deze intieme momenten in iemands leven van zo dichtbij mee te mogen maken. Om iemand te zien groeien in de rol als ouders. En het geeft voldoening als ik de deur na een week achter mij dicht trekt en jullie het vertrouwen hebben, dat je zelf verder kunt.

Lieve groet, Monica

 

 

Heb je interesse ons team te komen versterken, klik dan hier voor onze vacature.

Kraamzorg bij jou in de buurt

Wij staan graag voor jullie klaar in: Harderwijk, Hierden, Ermelo, Zeewolde, Nunspeet, Elspeet en Vierhouten.
Deze plaatsen behoren tot ons werkgebied.

Uitzondering kan zijn wanneer je net buiten ons werkgebied woont en opnieuw van ons kraamzorg wilt (na verhuizing), of als je van een specifieke kraamverzorgende de zorg wenst te krijgen. Vermeld dit dan bij de inschrijving als opmerking.

Geboortezorgplus

Kraamzorg De 9 Maanden is een eigen organisatie, maar werkt nauw samen met ketenpartners en andere (kraamzorg)organisaties. Zo is Kraamzorg De 9 Maanden onderdeel van Geboortezorgplus, die contracten heeft met alle zorgverzekeraars en ons ondersteuning biedt bij kwaliteitszaken en administratie.
Zo kunnen wij alle aandacht richten op het verlenen van zorg.

Contact

Kraamzorg De 9 maanden
Boerhaavelaan 96
3843 AP Harderwijk

0341-239003
info@kraamzorg-de9maanden.nl

Kraamzorg De 9 Maanden is een eigen organisatie, maar werkt nauw samen met ketenpartners en andere (kraamzorg)organisaties. Zo is Kraamzorg De 9 Maanden onderdeel van Geboortezorgplus, die contracten heeft met alle zorgverzekeraars en ons ondersteuning biedt bij kwaliteitszaken en administratie.
Zo kunnen wij alle aandacht richten op het verlenen van zorg.

BO geboortezorg logo HKZ ISO 9001 logo Optimale start logo

© Kraamzorg De 9 maanden 2024

menu